Ova tribina bila je održana u cilju buđenja javne svijesti o klimatskim promjenama. Važno je naglasiti da one nisu stvar budućnosti, one su prisutne već́ sad i raste srednja razina mora i tope se ledenjaci.

U nekim dijelovima svijeta dolazi do sve češćih ekstremnih vremenskih uvjeta i oborina, dok se u drugim pojavljuju intenzivni toplinski valovi i suše, a prognoze za budućnost nisu bajne.
Kako bi se građani bolje upoznali s temom i čuli što možemo učiniti po pitanju klimatskih promjena, volonteri Gimnazijskog volonterskog kluba, uz podršku Volonterskog centra Link, održali su hvale vrijednu tribinu o aktualnim temama u svijetu klimatskih promjena na globalnoj razini – o čemu nas je pobliže upoznao gost predavač doc.dr.sc. Robert Pašičko.

Također o mjerama koje se poduzimaju lokalno u svrhu smanjenja zagađivanja okoliša – o čemu nam je pričala Dijana Mijač Dretar.

CMK

Udruga Centra za mlade Križevci okuplja mlade ljude i omogućava njihov razvoj i umjetničko izražavanje u područje glazbe, glume, novinarstva, govorništva, likovnog izražavanje i dr. Naša misija je prikupiti sredstva koja nam omogućuju da pružimo i ostvarimo mladima da se upoznaju, zainteresiraju i u konačnici pronađu u nekom od zanimanja i hobija.

KONTAKT

Pon - pet: 08.00 - 16.00 sati

Trg Josipa Juraja Strossmayera 5

48260 Križevci

+385 48 681 022

centarzamlade.kz@gmail.com