Galerije

4. Međunarodni volonterski kamp 2018. održan u Križevcima protekao je u puno smijeha i radosti. Sreći nije bilo kraja, iz dana u dan našu volonteri iz Tajvana, Meksika, Belgije, Španjolske i Njemačke uveseljavali su naše klince i pružali im zabavan i edukativan sadržaj. Iako nas je te godine kiša malo zeznula u naumu da radionice budu u zelenilu i vanjskom prostoru, svakako zabave nije manjkalo. “Nakon jučerašnje zabave s vodenim balonima, bio bi red da nam danas djeca ostanu suha.”

Tako kaže jedan naš šaljivi Facebook post uz prigodnu sliku zabave s vodenim balonima.

O našem kampu pisali su i lokalni mediji:
“Iskustvo sudjelovanja na ovim radionicama za djecu je iznimno bogato zato što ih vode mladi volonteri koji su u Križevce došli iz različitih dijelova svijeta: Španjolska, Tajvan, Meksiko, Belgija, Njemačka. Volonteri organiziraju i osmišljavaju igre i aktivnosti karakteristične za svoju zemlju kako bi djeci približili svoju kulturu i običaje. Također, djeca u kampu kroz igru i zabavu usavršavaju korištenje stranog jezika što je veliki plus cijele priče.

Geslo Međunarodnog kampa je „Umjetnost i sport povezuju“ jer se sve aktivnosti i druženja orijentiraju upravo na aktivno sudjelovanje u sportu i kreativno izražavanje: tko je rekao da umjetnost i sport ne idu zajedno!

Volonteri za djecu osmišljavaju kreativno-umjetničke radionice poput slikanja i plesnih koreografija te one sportske koje uključuju djeci već́ dobro poznate nogometne, graničarske i slične sportske vještine.”

CMK

Udruga Centra za mlade Križevci okuplja mlade ljude i omogućava njihov razvoj i umjetničko izražavanje u područje glazbe, glume, novinarstva, govorništva, likovnog izražavanje i dr. Naša misija je prikupiti sredstva koja nam omogućuju da pružimo i ostvarimo mladima da se upoznaju, zainteresiraju i u konačnici pronađu u nekom od zanimanja i hobija.

KONTAKT

Pon - pet: 08.00 - 16.00 sati

Trg Josipa Juraja Strossmayera 5

48260 Križevci

+385 48 681 022

centarzamlade.kz@gmail.com